Polityka prywatności / Regulamin

Koszyk zakupów

Brak produktów w koszyku.

Polityka prywatności

Polityka prywatności z dnia 14.02.2024.
Numer licencji nadanej przez Kreator Legal Geek: 4b3b2e3b-6988-4222-b1a0-c42ad21b2615.
Polityka prywatności Sklepu S.J.PROFIT
www.sjprofit.pl
(„Sklep”)
Drogi Użytkowniku!
Dbamy o Twoją prywatność i chcemy, abyś w czasie korzystania z naszych usług czuł się komfortowo. Dlatego
też poniżej prezentujemy Ci najważniejsze informacje o zasadach przetwarzania przez nas Twoich danych
osobowych oraz plikach cookies, które są wykorzystywane przez nasz Sklep. Informacje te zostały przygotowane
z uwzględnieniem RODO, czyli ogólnego rozporządzenia o ochronie danych.
ADMINISTRATOR DANYCH OSOBOWYCH
Przedsiębiorcy wpisani do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej prowadzonej przez
ministra właściwego do spraw gospodarki i prowadzenia Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności
Gospodarczej:
a. Joanna Szweda, NIP 6351687468, nr REGON 240660779, przedsiębiorca działający pod firmą Joanna Szweda

  • wspólnik spółki cywilnej
    b. Sabina Ferrara-Foltyn, NIP 6351810124, nr REGON 526586168, przedsiębiorca działający pod firmą Sabina
    Ferrara-Foltyn – wspólnik spółki cywilnej
    prowadzący działalność w ramach spółki cywilnej pod nazwą S.J. Profit Joanna Szweda, Sabina Ferrara-Foltyn
    Spółka Cywilna z siedzibą pod adresem ul. Żorska 68A, 43-180 Orzesze, NIP 6351867911, nr REGON
    52666318200000.
    Jeśli chcesz skontaktować się z nami w związku z przetwarzaniem przez nas Twoich danych osobowych, napisz
    do nas na adres e-mail: biuro@sjprofit.pl.
    TWOJE UPRAWNIENIA
    Przysługuje Ci prawo żądania:
    dostępu do Twoich danych osobowych, w tym uzyskania kopii Twoich danych (art. 15 RODO lub – jeśli ma to
    zastosowanie – art. 13 ust. 1 lit. f RODO),
    ich sprostowania (art. 16 RODO),
    usunięcia (art. 17 RODO),
    ograniczenia przetwarzania (art. 18 RODO),
    przeniesienia danych do innego administratora (art. 20 RODO).
    A także prawo:
    wniesienia w dowolnym momencie sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych:
    z przyczyn związanych z Twoją szczególną sytuacją – wobec przetwarzania dotyczących Ciebie danych
    osobowych, opartego na art. 6 ust. 1 lit. f RODO (tj. na realizowanych przez nas prawnie uzasadnionych
    interesach), w tym profilowania (art. 21 ust. 1 RODO);
    jeżeli dane osobowe są przetwarzane na potrzeby marketingu bezpośredniego, w tym profilowania, w
    zakresie, w jakim przetwarzanie jest związane z takim marketingiem bezpośrednim (art. 21 ust. 2 RODO).
    Skontaktuj się z nami, jeśli chcesz skorzystać ze swoich praw. Sprzeciw w odniesieniu do wykorzystywania przez
    nas plików cookies (o których przeczytasz poniżej) możesz wyrazić zwłaszcza za pomocą odpowiednich ustawień
    przeglądarki.
    Jeśli uznasz, że Twoje dane są przetwarzane niezgodnie z prawem, możesz złożyć skargę do Prezesa Urzędu
    Ochrony Danych Osobowych.
    DANE OSOBOWE I PRYWATNOŚĆ
    Poniżej znajdziesz szczegółowe informacje na temat przetwarzania Twoich danych w zależności od
    podejmowanych przez Ciebie działań.
  1. Złożenie zamówienia w Sklepie
    W jakim celu?
    realizacja Twojego zamówienia
    Na jakiej podstawie?
    umowa sprzedaży (art. 6 ust. 1 lit. b RODO)
    obowiązek prawny, związany z rachunkowością,
    zobowiązujący nas do przetwarzania Twoich danych
    osobowych (art. 6 ust. 1 lit. c RODO)
    Jak długo?
    przez okres obowiązywania wyżej wymienionej umowy do momentu wygaśnięcia ciążącego na nas obowiązku
    prawnego, związanego z rachunkowością
    ponadto, Twoje dane będą przetwarzane do upływu okresu, w którym możliwe jest dochodzenie roszczeń – przez Ciebie
    lub przez nas
    (więcej informacji na ten temat znajdziesz w ostatniej tabeli tej sekcji)
    Co się stanie, jeśli nie podasz danych?
    nie będziesz mieć możliwości złożenia zamówienia
  2. Założenie konta w Sklepie
    W jakim celu?
    realizacja umowy o świadczenie usługi prowadzenia konta w Sklepie
    Na jakiej podstawie?
    umowa o świadczenie usług (art. 6 ust. 1 lit. b RODO)
    Jak długo?
    przez okres obowiązywania wyżej wymienionej umowy
    ponadto, Twoje dane będą przetwarzane do upływu okresu, w którym możliwe jest dochodzenie roszczeń – przez Ciebie
    lub przez nas
    (więcej informacji na ten temat znajdziesz w ostatniej tabeli tej sekcji)
    Co się stanie, jeśli nie podasz danych?
    nie będziesz mieć możliwości założenia konta i korzystania z jego funkcji, takich jak przeglądanie historii zamówień czy
    sprawdzenie statusu zamówienia
  3. Nawiązanie z nami kontaktu (np. w celu zadania pytania)
    W jakim celu?
    obsługa Twoich zapytań lub zgłoszeń
    Na jakiej podstawie?
    umowa lub działania podejmowane na Twoje żądanie,
    zmierzające do jej zawarcia (art. 6 ust. 1 lit. b RODO) – w
    przypadku gdy Twoje zapytanie lub zgłoszenie dotyczy
    umowy, której jesteśmy lub możemy być stroną
    nasz prawnie uzasadniony interes, polegający na
    przetwarzaniu Twoich danych w celu prowadzenia z Tobą
    komunikacji (art. 6 ust. 1 lit. f RODO) – jeżeli Twoje
    zapytanie lub zgłoszenie nie ma związku z umową
    Jak długo?
    przez czas trwania wiążącej nas umowy lub – jeśli umowa
    nie zostanie zawarta – do upływu okresu dochodzenia
    roszczeń – zobacz ostatnią tabelę tej sekcji*
    do upływu okresu dochodzenia roszczeń – zobacz
    ostatnią tabelę tej sekcji – lub do momentu, w którym
    uwzględnimy Twój sprzeciw wobec przetwarzania*
    ponadto, Twoje dane będą przetwarzane do upływu okresu, w którym możliwe jest dochodzenie roszczeń – przez Ciebie
    lub przez nas
    (więcej informacji na ten temat znajdziesz w ostatniej tabeli tej sekcji)
    Co się stanie, jeśli nie podasz danych?
    nie będziemy mieli możliwości udzielenia odpowiedzi na Twoje zapytanie lub zgłoszenie
  • w zależności od tego, które ma zastosowanie w danym przypadku
  1. Ustawienia przeglądarki lub inne zbliżone działanie zezwalające na prowadzenie działań
    marketingowych
    W jakim celu?
    marketing bezpośredni, polegający na wyświetlaniu spersonalizowanych reklam
    (więcej na ten temat przeczytasz w sekcji „Profilowanie” i „Pliki cookies” Polityki prywatności)
    Na jakiej podstawie?
    nasz prawnie uzasadniony interes, polegający na przetwarzaniu danych w podanym wyżej celu (art. 6 ust. 1 lit. f RODO)
    Jak długo?
    do momentu wygaśnięcia ważności lub usunięcia przez Ciebie plików cookies, wykorzystywanych do celów
    marketingowych*
    Co się stanie, jeśli nie podasz danych?
    nie będziesz otrzymywać sugestii produktów lub usług, którymi możesz być zainteresowany
  • w zależności od tego, które ma zastosowanie w danym przypadku
  1. Ustawienia przeglądarki lub inne zbliżone działanie zezwalające na prowadzenie działań
    analitycznych
    W jakim celu?
    analiza sposobu korzystania i poruszania się przez Ciebie po stronie internetowej Sklepu, celem polepszenia jej
    funkcjonalności
    (więcej na ten temat przeczytasz w sekcji „Działania analityczne” i „Pliki cookies” Polityki prywatności)
    Na jakiej podstawie?
    nasz prawnie uzasadniony interes, polegający na przetwarzaniu danych w podanym wyżej celu (art. 6 ust. 1 lit. f RODO)
    Jak długo?
    do momentu wygaśnięcia ważności lub usunięcia przez Ciebie plików cookies, wykorzystywanych do celów
    analitycznych*
    Co się stanie, jeśli nie podasz danych?
    nie uwzględnimy sposobu korzystania i poruszania się przez Ciebie po stronie internetowej Sklepu w pracach nad jej
    rozwojem
  • w zależności od tego, które ma zastosowanie w danym przypadku
  1. Wyrażenie przez Ciebie zgody na otrzymywanie od nas treści marketingowych (np.
    informacji o ofertach specjalnych)
    W jakim celu?
    wysyłka informacji marketingowych, zwłaszcza ofert
    specjalnych
    analiza efektywności wysłanych przez nas wiadomości,
    celem ustalenia ogólnych zasad dotyczących skutecznej
    wysyłki wiadomości w naszej działalności
    (więcej na ten temat przeczytasz w sekcji „Działania
    analityczne” Polityki prywatności)
    Na jakiej podstawie?
    Twoja zgoda na nasze działania marketingowe (art. 6 ust.
    1 lit. a RODO)
    nasz prawnie uzasadniony interes, polegający na
    przetwarzaniu danych w podanym wyżej celu (art. 6 ust.
    1 lit. f RODO)
    Jak długo?
    do momentu wycofania przez Ciebie zgody – pamiętaj, w
    każdej chwili możesz wycofać zgodę. Przetwarzanie
    danych do momentu cofnięcia przez Ciebie zgody
    pozostaje zgodne z prawem.
    do momentu, w którym uwzględnimy Twój sprzeciw
    wobec przetwarzania
    ponadto, Twoje dane będą przetwarzane do upływu okresu, w którym możliwe jest dochodzenie roszczeń – przez Ciebie
    lub przez nas
    (więcej informacji na ten temat znajdziesz w ostatniej tabeli tej sekcji)
    Co się stanie, jeśli nie podasz danych?
    nie będziesz otrzymywać naszych materiałów marketingowych, w tym informacji o naszych ofertach specjalnych
  2. Zapisanie się na newsletter
    W jakim celu?
    wysyłanie newslettera
    analiza efektywności wysłanych przez nas treści, celem
    ustalenia ogólnych zasad dotyczących skutecznej wysyłki
    wiadomości w naszej działalności
    (więcej na ten temat przeczytasz w sekcji „Działania
    analityczne” Polityki prywatności)
    Na jakiej podstawie?
    umowa o świadczenie usługi wysyłki newslettera (art. 6
    ust. 1 lit. b RODO)
    nasz prawnie uzasadniony interes, polegający na
    przetwarzaniu danych w podanym wyżej celu (art. 6 ust.
    1 lit. f RODO)
    Jak długo?
    do momentu, w którym wypiszesz się z naszego
    newslettera
    do momentu, w którym uwzględnimy Twój sprzeciw
    wobec przetwarzania
    ponadto, Twoje dane będą przetwarzane do upływu okresu, w którym możliwe jest dochodzenie roszczeń – przez Ciebie
    lub przez nas
    (więcej informacji na ten temat znajdziesz w ostatniej tabeli tej sekcji)
    Co się stanie, jeśli nie podasz danych?
    nie będziesz mieć możliwości otrzymywania informacji dotyczących Sklepu i naszych usług
  3. Podjęcie działania lub zaniechanie mogące powodować powstanie roszczeń związanych
    ze Sklepem lub naszymi usługami
    W jakim celu?
    ustalenie, dochodzenie lub obrona ewentualnych roszczeń, związanych z zawartą umową lub świadczonymi usługami
    Na jakiej podstawie?
    nasz prawnie uzasadniony interes, polegający na przetwarzaniu danych osobowych we wskazanym powyżej celu (art. 6
    ust. 1 lit. f RODO)
    Jak długo?
    do upływu okresu przedawnienia roszczeń lub do momentu, w którym uwzględnimy Twój sprzeciw wobec
    przetwarzania*
    Co się stanie, jeśli nie podasz danych?
    brak możliwości ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń
  • w zależności od tego, które ma zastosowanie w danym przypadku
    PUBLIKOWANIE DANYCH
    Jeśli zdecydujesz się na opublikowanie komentarza, jego treść oraz Twój podpis będą widoczne dla innych
    użytkowników Sklepu.
    Nie ujawniamy innym użytkownikom Twojego adresu e-mail – chyba że sam to zrobisz.
    PROFILOWANIE
    W ramach Sklepu dokonujemy profilowania – w odniesieniu do Ciebie będzie to miało miejsce, jeśli zezwolisz na
    takie działania. Profilowanie to polega na automatycznej ocenie, jakimi produktami lub usługami możesz być
    zainteresowany, wykorzystując do tego informacje o wyświetlanych przez Ciebie treściach. Dzięki temu, reklamy
    produktów lub usług wyświetlane w ramach usług internetowych, z których korzystasz, będą bardziej
    dostosowane do Ciebie i Twoich potrzeb.
    Profilowanie, którego dokonujemy, nie skutkuje podejmowaniem decyzji wywołujących wobec Ciebie skutki
    prawne lub wpływających na Ciebie w podobnie istotny sposób.
    DZIAŁANIA ANALITYCZNE
    W ramach strony internetowej Sklepu prowadzimy działania analityczne, mające na celu zwiększenie jej
    intuicyjności i przystępności – w odniesieniu do Ciebie będzie to miało miejsce, jeśli zezwolisz na takie działania.
    W ramach analizy będziemy brać pod uwagę sposób, w jaki poruszasz się po Sklepie – a więc np. to, ile czasu
    spędzasz na danej podstronie, czy w które miejsca w Sklepie klikasz. Dzięki temu podczas prac nad rozwojem
    Sklepu będziemy mogli zoptymalizować jego układ, wygląd oraz zamieszczane w nim treści, tak aby polepszyć
    jego funkcjonalność.
    Ponadto, jeśli wyrazisz wolę otrzymywania od nas wiadomości marketingowych lub newslettera, możemy
    dokonywać analizy efektywności przeprowadzonej przez nas wysyłki. Przykładowo, możemy sprawdzić, czy i w
    jaki sposób wpłynęła ona na aktywność w naszym Sklepie. Takie działania pomogą nam ustalić ogólne zasady
    dotyczące wysyłki tego typu wiadomości w naszej działalności – np. w zakresie optymalnych godzin wysyłki czy
    sposobu formułowania skutecznych treści.
    BEZPIECZEŃSTWO DANYCH
    Przetwarzając Twoje dane osobowe stosujemy środki organizacyjne i techniczne zgodne z właściwymi
    przepisami prawa, w tym stosujemy szyfrowanie połączenia za pomocą certyfikatu SSL/TLS.
    PLIKI COOKIES
    Nasz Sklep, jak większość witryn internetowych, korzysta z tzw. plików cookies (ciasteczek). Pliki te:
    są zapisywane w pamięci Twojego urządzenia (komputera, telefonu, itd.);
    nie powodują zmian w ustawieniach Twojego urządzenia.
    W tym Sklepie ciasteczka wykorzystywane są w celach:
    zapamiętywania Twojej sesji
    statystycznych
    marketingowych
    Aby dowiedzieć się, jak zarządzać plikami cookies, w tym jak wyłączyć ich obsługę w Twojej przeglądarce,
    możesz skorzystać z pliku pomocy Twojej przeglądarki. Z informacjami na ten temat możesz zapoznać się
    wciskając klawisz F1 w przeglądarce. Ponadto odpowiednie wskazówki znajdziesz na następujących
    podstronach, w zależności od przeglądarki, której używasz:
    Google Chrome
    Opera
    Safari
    Mozilla Firefox
    Microsoft Edge
    Poniżej znajdziesz informacje na temat funkcji przetwarzanych przez nas plików cookie oraz ich okresie
    ważności.
    nazwa pliku cookie okres ważności pliku cookie funkcja pliku cookie
    _GA czas trwania sesji śledzenie ruchu w Serwisie w celach statystycznych
    Korzystając z odpowiednich opcji Twojej przeglądarki, w każdej chwili możesz:
    usunąć pliki cookies,
    blokować wykorzystanie plików cookies w przyszłości.
    W takich przypadkach nie będziemy ich już dłużej przetwarzać.
    USŁUGI ZEWNĘTRZNE / ODBIORCY DANYCH
    Korzystamy z usług podmiotów zewnętrznych, które wspierają nas w prowadzeniu działalności. Powierzamy im
    do przetwarzania Twoje dane – podmioty te przetwarzają dane wyłącznie na nasze udokumentowane polecenie.
    Poniżej znajdziesz listę odbiorców Twoich danych:
    DZIAŁANIE ODBIORCY DANYCH PRZEKAZANIE DANYCH POZA
    UNIĘ EUROPEJSKĄ
    założenie konta w Sklepie brak nie ma miejsca
    złożenie zamówienia w Sklepie
    dostawca płatności nie ma miejsca
    podmiot dostarczający do
    Ciebie produkt nie ma miejsca
    biuro rachunkowe nie ma miejsca
    brak nie ma miejsca
    zapis na newsletter lub wyrażenie
    zgody na przesyłanie wiadomości
    marketingowych
    brak nie ma miejsca
    A ponadto:
    odpowiednie organy publiczne w zakresie, w jakim jesteśmy zobowiązani do udostępnienia im danych.
Oryginalne produkty
Współpracujemy z innowacyjnymi firmami ze świata jeździeckiego
doradztwo
Nasz zespół odpowie na Państwa pytania zarówno telefonicznie jak i mailowo
Bezpieczne zakupy
Korzystamy z bezpiecznych bramek płatności